Skoler og institusjoner

Kvitåvatn Fjellstue har en lang tradisjon for å tilby opphold til skoler og institusjoner både sommer og vinter, og er vante med å servere store grupper. De store felles lokalene gir gode muligheter for å samles før og etter de planlagte aktivitetene i området. Det er mulig å bestille opphold med pensjon og tilpasse menyen til skoleelever, eller booke opphold hvor elevene og lærerne har felles aktivitet omkring matlagingen. Når det bookes opphold utenom sesongen er prisen også overkommelig for de fleste skoler.

 

Fjellstuen har 225 senger fordelt på flere forskjellige priskategorier.

 

Fellesrommene består av møtelokale til 30 personer, minikino, lekerom med bordtennisbord og fotballspill, 2 store peisestuer til henholdsvis ca. 50 og 75 personer.

 

I fjellstuens hovedbygning er det spisesal til 100 personer. Er dere flere organiseres spisingen i to omganger. Det er også mulig for de store skolene å ha fellessamlinger i spisestuen. Det er dessuten to store felleskjøkkener med spiseplass til mellom 25 og 55 personer.

Aktivitetsmuligheter på vinteren

Kvitåvatn fjellstue ligger plassert midt i mellom langrennsløypene med skistadion og lysløyper. Skiutleien kan rutinert og effektivt utlevere langrennsski til opptil 200 elever, så alle kan komme seg fort ut i skiløypene. Vi har gode grupperabatter til skoler på langrennsski og har dere elever som ikke vil eller kan gå på ski, så er det mulig å leie truger og gå en tur i fjellet med en gruppe.

Det er også mulig å ta et par dager på alpinski. Vi er nabo til Gaustablikk skisenter som ligger 200 meter unna fjellstuen. De har også rabatter til store gruppe/skoler.

 

Aktivitetsmuligheter på sommeren

Om sommeren kan skoler etter avtale med fjellstuen gratis bruke kanoer og kajakker, frisbeegolfbane, gapahuk, bål og grillplass. De fleste skoler arrangerer en topptur til Gaustatoppen som er en gjennomførbar tur for alminnelige mosjonister. Er det elever som ikke kan vandre, så er det et tog inne i fjellet som kan bringe dem til topps og opplevelsen av en av Norges flotteste utsikter.

Eller ta Krossebanen opp til Rjukan Klatrepark, I fantastiske omgivelser kan studentene utfordre seg i ulike klatrebaner.

 

Aktivitetsmuligheter hele året

VisitRjukan har god informasjon om mange aktiviteter i området. Rjukan ligger 15 km fra fjellstuen. Området er kjent for tungtvannsproduksjonen og har en spennende historie om sabotasjen av tyskernes fremstilling av atombomben under Andre verdenskrig. Vi kan varmt anbefale tv-serien Kampen om tungtvannet som forberedelse til leirskolen. Det finnes dermed mye godt materiale i omegnen for skoler.

Kontakt os gerne for et uforpligtende tilbud.