Om Kvitåvatn Fjellstue

Beliggenhed

Kvitåvatn Fjellstue ligger i et storslått naturlandskap 945 meter over havet og har en imponerende utsikt mot Sør-Norges høyeste fjelltopp Gaustatoppen og innsjøen Kvitåvatn. Veien opp fra den nærmeste byen Rjukan i Telemark byr på 600 høydemeter stigning og 5 hårnålsvinger. Det er fantastisk utsikt over dalen mens stigningen forseres. I sommerhalvåret kan man også benytte seg av veien over snaufjellet fra Tuddal. Veie passerer ved foten av Gaustamassivet i en høyde av 1266 meter over havet og er Norges høyest beliggende offentlige vei.

 

Fjellstuen ligger tett på tregrensen. Når værforholdene legger til rette for det er det både sommer og vinter lett adgang til fjellet. Størstedelen av turstiene og skiløypene ligger i skogterreng med utsikt over Hardangervidda mot nord og fjellene omkring Gaustatoppen i syd.

 

Selve området har de seneste årene blitt bygd ut ganske omfattende med store moderne hytter. Gaustablikk Høyfjellshotell og Kvitåvatn Fjellstue er to store tilbydere av overnatting på stedet. I tillegg til et stort nett av langrennsløyper er området kjent som en av de største skidestinasjonene i Norge når det gjelder alpinbakker.

Fjellstuen

Kvitåvatn Fjellstue er en stor og moderne fjellstue som til daglig drives av det danske vertsparet Susanne og Martin Kissow. På fjellstuen møtes du med en uformell stemning og masser av avslapning i peisestuen som er enkelt innredet med dansk design. Det er mange forskjellige bomuligheter, fra moderne møblerte hotellværelser til små norske laftede hytter. En vinter- eller sommerferie på Kvitåvatn fjellstue inneholder masser av fantastiske naturopplevelser og hygge med familien, og du er hjertelig velkommen.

 

Skiferie på Kvitåvatn Fjellstue med direkte adgang til 85 km langrennsløyper og 35 km alpinbakker med 12 skiheiser.

Les mer om din skiferie på Kvitåvatn fjellstue her

 

Sommerferie på Kvitåvatn Fjellstue med direkte adgang til toppturer og gratis bruk av kano, dobbeltkajakker og frisbee-golfbane.

Les mer om din sommerferie på Kvitåvatn fjellstue her

Historie

Selve fjellstuen ble tegnet av den norske arkitekten Ragnvald Bing Lorentzen og oppført på oppdrag av engelskmannen Roderick Farndon Tuck. Tuck gikk på det tidspunktet av med «pensjon» i ung alder etter en militær karriere. Fjellstuen ble i de etterfølgende årene utvidet med et gammelt tun bestående av originale restaurerte tømmerbygninger fra ulike steder i Telemark og ytterligere overnattingskapasitet i form av Odd Eliassens hus og Arnes hus.

 

I 1993 kjøpte 113 danske familier fjellstuen. Flere av disse hadde vært stamgjester på fjellstuen i flere år. De nåværende eierne stiftet til formålet et aksjeselskap Kvitåvatn Fjellstue as. I formålsparagrafen er det innskrevet at selskapets formål er å drive fjellstuen videre som et uformelt feriested sommer og vinter. Eventuelt overskudd blir fortløpende investert i vedlikehold og utbygning. I 2009 ble første halvdel av et nytt tun bygd, med tre nye dobbelthytter med alle moderne fasiliteter. I 2014 ble 10 værelser i hovedbygningen renovert og fremstår nå som fjellstuens mest etterspurte med panoramautsikt og balkong.

Kort om kvitåvatn fjellstue

 

  • Åpent: Året rundt
  • Antall rom i alt: 44
  • Antall rom med bad: 26
  • Avstand til langrennsløyper: 0 meter
  • Avstand til alpinsenter: 200 meter
  • Avstand til Gaustatoppen: 5 km
  • Avstand til Rjukan: 15 km
  • Egen skiutleie
  • Gode vandreturer i området
Personvern

På Kvitåvatn Fjellstue passer vi på dataene dine. Vi har utarbeidet en politikk for personlig informasjon som sikrer at de opplysningene du sender til oss når du kontakter Fjellstuen er trygge. Her kan du lese mer om hvordan vi sikrer deg og dine data.

 

Personvernerklaring

Personverndokument