Sommer på Kvitåvatn

Kvitåvatn fjellstue er et ideelt oppholdssted for alle som ønsker å oppleve høyfjellet. Fjellstuen ligger på 950 meters høyde i et flott fjellandskap med panoramautsikt mot Gaustatoppen. Innsjøen Kvitåvatn ligger like nedenfor fjellstuen.

Det er mange muligheter for friluftsaktiviteter om sommeren på Kvitåvatn Fjellstue. Og når du har booket oppholdet ditt behøver du ikke å bekymre deg for å betale tillegg for aktiviteter – våre gjester har adgang til aktivitetene helt gratis.

Det finnes svært gode vandreturer i området, f.eks. en kort tur Skipsfjell rundt, eller en litt lengre tur til toppen av Toreskyrkja eller Ørnenipa. Og så må du jo selvfølgelig en tur på Gaustatoppen. Det er flere forskjellige turstier til toppen som er kåret til et av Norges flotteste utsiktspunkter. Fra toppen kan det klarvær sees et område som tilsvarer 1/6 av Norge. Se brosjyre om sommer på Kvitåvatn Fjellstue.

Topp- og vandreture fra Kvitåvatn Fjellstue

Her finner du turbeskrivelser av flere toppturer og vandreturer i nærheten av Kvitåvatn Fjellstue (dansk).

 

Toppturer:

Gaustatoppen

Toreskyrka

 

Vandreturer:

Skibsfjell

Ørnenipa

Aktiviteter på vannet og omkring Kvitåvatn Fjellstue

Det er mulighet for å ta en tur i kano eller i dobbeltkajakk på Kvitåvatn, og der er etablert en frisbee-golfbane som er åpen fra juli og til det blir for vått i fjellet på høsten. Ved sjøen er det en gapahuk og bålplass og rundt på fjellstuens område finner du bord, benker og bålplasser som dere kan hygge dere ved om kvelden.

 

Det er også mulig å kjøpe fiskekort i Rjukan og prøve å få en fjellørret på kroken.

Aktiviteter i Rjukan og omegn

Man kan ta fjellheisen fra Krosso og opp på høyfjellet til serveringsstedet Gvepseborg. Herfra er det T-merkede stier. For eksempel inn til den nye Helberghytta inne på Hardangervidda. Denne turen er  7-8 kilometer lang fra Gvepseborg (varighet 2 timer 30 minutter, gradert som Middels på UT.no, passende for voksne) og gir et godt inntrykk av Europas største høyfjellsvidde.

 

Sommeren 2018 åpner Rjukan Klatrepark. I fantastiske omgivelser kan du utfordre deg i ulike klatrebaner.

 

Rjukan turistkontor har laget forskjellige turfoldere for vandreturer i området, som kan sees og lastes ned fra VisitRjukans hjemmeside.

 

Rjukan by ligger nede i dalen, 15 km fra Kvitåvatn Fjellstue. Rjukan ble anlagt tidlig på 1900-tallet, og på bare 7-8 år ble det oppført en blomstrende industriby planlagt av datidens mest kjente arkitekter og virksomheten omkring Hydro. Her er det både bygdemuseum, badeland og turistkontor.

 

Et besøk på museet i det gamle kraftverket Vemork, noen kilometer vest for byen er verdt å få med seg. Her kan du blant annet lære om tyskernes mislykkede forsøk på å eksportere tungtvann til produksjon av atombomber under Andre verdenskrig.

 

Ca. 20 minutters kjøretur vest fra Rjukan ligger Hadangervidda Nasjonalparsenter. Museet beskriver villreinens liv under ekstreme forhold ned til 40 minusgrader. Det er interaktivt og absolutt verdt besøket. Det har også en panoramacafe med utsikt over Hardangervidda.