Opphold

På Kvitåvatn Fjellstue har vi ulike typer av opphold:

 

Om vinteren tilbyr vi fortrinnsvis opphold med full pensjon av minimum 5 døgns varighet og med ankomst lørdag eller søndag. I uke 7 og 8 tilbys det bare 7-døgns opphold.

 

I sommersesongen tilbyr vi opphold av kortere og lengre varighet. Dere kan velge mellom å lage maten din selv i et av våre topputrustede felleskjøkken, mens dere kan også bestille enkeltmåltider eller spise med pensjon på fjellstuen.

 

På fjellstuen har vi gode fellesrom som kan danne ramme for deres neste kurs, konferanse, foreningssamling, familietreff eller leirskole. Les mer her på siden og kontakt fjellstuen for å høre nærmere om mulighetene.

 

Vi har forskjellige typer værelser og hytter. Vel for eksempel mellom våre nye panoramaværelser med balkong og eget bad og toalett, eller en ekte historisk laftehytte og få en genuin norsk hytteopplevelse. Det er ikke kjøkken i hyttene. Du kan booke direkte på vår onlinebooking eller kontakte fjellstuen for å høre nærmere om de forskjellige typene av opphold.

 

Det er gratis wifi på alle værelser og hytter og i fellesarealene.

Innkvarteringsmuligheter

Fjellstuen

Panoramaværelsene

Vi har ti sydvendte lyse og moderne innredede familieværelser eller dobbeltværelser, nyrenoverte i 2014 og alle med egen balkong og utsikt mot Gaustatoppen. Panoramaværelsene har 4 sengeplasser, 2 klapp-ned køyesenger og 2 flyttbare senger som kan fungere som dobbeltseng eller enkeltseng. De har videre skrivebord og eget bad og toalett. Værelsene ligger bekvemt til ved fellesrommene, noe som mange setter pris på. Gratis wifi.

Fellesrommene er to store moderne innrettede peisestuer og spisesal med utsikt over Kvitåvatn og til Gaustatoppen. I tillegg finnes det møterom, minikino og lekerom.

I fjellstuen finner du også herre- og damebadstu, familiebad og tørkerom med støvletørkere og vaskeri.

 

BOOK HER

Classic-værelser

Seks nordøstvendte familieværelser i den originale, men enkle funksjonelle standarden med 6 køyesenger og håndvask. De er etterspurte, spesielt av store familier med barn som vil på ferie til en rimelig penge. Til disse værelsene er det toaletter og nyrenoverte herre- og damebad på gangen.  Værelsene ligger bekvemt i forhold til fellesrommene. Gratis wifi.

Fellesrommene er to store moderne innrettede peisestuer og spisesal med utsikt over Kvitåvatn og til Gaustatoppen. I tillegg finnes det møterom, minikino og lekerom.

I fjellstuen finner du også herre- og damebadstu, familiebad og tørkerom med støvletørkere og vaskeri.

 

BOOK HER

Sovesal

I alt 12 sengeplasser som kan bookes enkeltvis. Toalett og bad på gangen.

Fellesrommene er to store moderne innrettede peisestuer og spisesal med utsikt over Kvitåvatn og til Gaustatoppen. I tillegg finnes det møterom, minikino og lekerom.

I fjellstuen finner du også herre- og damebadstu, familiebad og tørkerom med støvletørkere og vaskeri.

 

BOOK HER

Moderne hytter

Seks flotte værelser med bad og toalett, store utsiktsvinduer og hems. Værelsene er fordelt på tre hytter. Alle rom har egen inngang.

Værelsene er på ca. 16 m2. Det er høyt under taket og mye lys fra de store utsiktsvinduene- værelsene føles romslige. Det er 5 sengeplasser fordelt på to flyttbare senger i en alkove og to flyttbare senger samt en ekstra madrass på hemsen. Det er eget tørkeskap og vannkoker på værelsene. Gratis wifi.

 

Hyttene er til de gjestene som gjerne vil bo individuelt, men stadig med mulighet til å benytte seg av de mange fellesrommene i hovedbygningen eller gjestekjøkkenene. Hytterne ble bygget i 2007.

 

BOOK HER

Laftehytter

Laftehyttene er tradisjonelle norske tømmerbygninger som er hentet fra sin opprinnelige plassering på fjellet, fraktet til Kvitåvatn, og gjenreist med håndkraft på fjellstuens område hvor de i ettertid har blitt restaurert på innsiden.

Hytte 60, 61, 62 og 64 har bad og toalett på hytten.

De små hyttene 51, 53, 55, 56, 58, 59 og 63 har alle felles bad og toalett. Den felles toalettbygningen ligger i underetasjen av hytte nummer 63.

 

Hyttene er til de gjestene som gjerne vil bo individuelt, men stadig med mulighet til å benytte seg av de mange fellesrommene i hovedbygningen eller gjestekjøkkenene. Det er gratis wifi i alle hyttene.

 

BOOK HER

Odd Eliassens Hus

Odd Eliassens hus er en bygning med 6 værelser med hems. Hvert værelse har egen inngang, entre, badeværelse med dusjnisje, terrassedør og panoramautsikt over Gaustatoppen. Værelsene har 5 sengeplasser: 2 flyttbare senger og 3 madrasser på hemsen. De er lyse og med god romfølelse. Møblementet er et sofabord, et skrivebord med to stoler og en lenestol. Det er vannkoker på rommet. Gratis wifi.

 

Huset ble blant annet bygget av Odd Eliassen i 1974. Han hadde 3 år tidligere deltatt i en internasjonal Mount Everest-ekspedisjon og var sammen med Bjørn Myrer-Lund de første nordmenn og skandinaver til å nå toppen av Mount Everest i april 1985. Huset er i ettertid renovert til den nåværende standarden.

 

BOOK HER

Arnes Hus

Arnes hus er en bygning med 10 værelser med hems og utsikt til hagen og et lite værelse på baksiden. Det er herrebad og damebad i gangen. I Arnes hus er det fellesbadstu med adgang fra de to baderommene. Det er dessuten tørkerom i bygningen.

 

Værelsene har 4 sengeplasser, 2 køyesenger, en sovesofa og 2 enkeltsenger på hemsen. Det lille værelset har 2 køyesenger. Det er håndvask med varmt og kaldt vann på værelsene og en liten lenestol. Gratis wifi.

 

Arnes hus ble bygd i 1982 etter forespørsel fra Royal Marines UK. Arne med etternavnet Björberg er en svensk tømrer og bygningskonstruktør fra Uddevalla og han fikk oppgaven med å bygge huset. Arne var en ivrig fjellmann og ha deltok i utformingen av fjellstuens byggeplaner i mange år etterpå.

 

BOOK HER

Oversiktskart

Forpleining

Slapp helt av i ferien din og nyt måltidene dine med utsikt mot Gaustatoppen. Vi serverer sunn og god hverdagsmat.

Kjøkkenet er åpent fra sist i juni til midt i oktober, og igjen fra jul til påske. I sommersesongen og i lavsesongen er det mulig å lage mat selv i våre velutrustede felleskjøkken.

 

Sommer

Du kan kjøpe opphold med full pensjon eller bestille enkeltmåltider. Det er også mulig for gjester som ikke bor på fjellstuen å kjøpe måltider. Bestilling av enkeltmåltider eller pensjon må skje i forveien på telefon +47 35092040 eller kvitaavatn@kvitaavatn.no Middag bestilles senest 10.30 på dagen, frokost og matpakke senest klokken 21 kvelden før.

 

Frokosten består av en buffet med hjemmebakt brød. Man kan kjøpe frokost med eller uten matpakke (selvsmurt fra frokostbuffeten) og en treretters middagsbuffet som består av suppe, salat, hovedrett og dessert. Til måltidene følger det med vann, saft, te og kaffe. Brus, øl og vin kan kjøpes i resepsjonen hvor vi også selger is og sjokolade. Om du bestiller full pensjon til oppholdet ditt får du en rabatt og får fri adgang til kaffe, te og saft døgnet rundt.

Ønsker du vegetarmat ber vi deg om å bestille det på forhånd på telefon +47 35092040 eller kvitaavatn@kvitaavatn.no

 

Vinter

Om vinteren må det bookes med full pensjon. I starten og slutten av vintersesongen kan det i noen tilfeller bookes opphold med selvhushold med adgang til felles gjestekjøkken. Kontakt fjellstuen om dette. Full pensjon består av frokostbuffet med hjemmelag brød, hvor man selv smører matpakken sin, og treretters middag om kvelden med vegetarisk alternativ og fri kaffe, te og saft. Se priser på forpleining.

Om du ønske vegetarmat ber vi deg bestille dette på forhånd på telefon +47 35092040 eller kvitaavatn@kvitaavatn.no

Fasiliteter i hovedbygningen

I fjellstuens hovedbygning finner du resepsjonen, spisesal, og to store moderne innredet peisestuer med balkong og terrasse. Fra fjellstuen er det storslått utsikt over Kvitåvatn og mot Gaustatoppen.

 

I tillegg:

  • Møtelokale
  • Minikino
  • Bordtennisrom
  • Herre- og damebadstu
  • Familiebad
  • Tørkerom med støvletørker
  • Vaskeri

 

Hovedbygningen ble tegnet av Ragnvald Bing Lorentzen etter opplegg fra Rodrick Farndon Tuck, som bygget fjellstuen i 1972.

Gjestekjøkken

Gjestekjøkken står til fri benyttelse for våre gjester på sommeren. Her kan du tilberede og spise din egen mat i hyggelige omgivelser. Kjøkkenene er også velegnet til grupper eller til flere familier som lager mat sammen. Utenfor høysesongen kan kjøkkenene leies til private arrangementer. I vintersesongen er kjøkkenene lukket for gjester unntatt de første ukene av januar.

 

Tunkjøkkenet

I det gamle tunet ligger Tunkjøkkenet. Det er spiseplasser til 24 personer i kjøkkenet. Det er to komfyrer, ovner, kjøleskap, oppvaskmaskin, kaffetraktere, vannkokere og annet sedvanlig kjøkkenutstyr og service. Det er en fryseboks i entreen.

 

Gjestekjøkkenet

Gjestekjøkkenet ligger i det nye tunet og rommer kjøkken og spiseplass for 55 personer i et rom. Det er tre komfyrer med ovner, industriovn, kjøleskap, oppvaskmaskin, frysere, kaffemaskiner, vannkokere og annet sedvanlig kjøkkenutstyr og service.

Hunder

Området omkring Gaustatoppen og Kvitåvatn er ideelt for å gå tur med hunden. Du er svært velkommen til å ta med hunden din på Kvitåvatn fjellstue, men du må kontakte fjellstuen på forhånd så vi kan sikre deg en hytte eller et værelse hvor hunden kan være.

 

Vi har forståelse for at ikke alle liker hunder. Derfor har vi følgende retningslinjer for opphold med hund på Kvitåvatn fjellstue:

  • Det er tillatt å ha med hund i bestemte hytter og værelser i det Gamle hyttetunet, det Nye hyttetunet, Arnes hus og Odd Eliassens hus
  • Det er ikke tillatt å ha med hund i hovedbygningen og i felleskjøkken
  • Du må gi beskjed om at du ønsker å ha med hund når du booker